Säilita naha nooruslikkus ja sära ehk miks on oluline oma näonahka koorida

Säilita naha nooruslikkus ja sära ehk miks on oluline oma näonahka koorida

Rahulolev naine näo puhastamise ajal, hoiab peopesadel puhastusvahu tutsakaid.

Kauni ja särava naha saavutamiseks on oluline osa näonaha regulaarsel koorimisel. Meie nahk uueneb iga 28 päeva järel, kuid mida vanemaks me saame, seda aeglasemaks muutub ka naha uuenemise protsess. Saame sellele aga koorimise abil ise kaasa aidata.

Miks näo koorimine oluline on?

Lühidalt öeldes aitab koorimine säilitada naha noorulikkust ja sära. Koorimine eemaldab surnud naharakud, mis võivad põhjustada pooride ummistust ja ebatasasusi, aitab vähendada kortse ja peeneid jooni ning parandab naha tekstuuri.

Oluline on meeles pidada, et liiga sage koorimine võib vastupidiselt soovitule põhjustada lisaprobleeme. Koorimise sagedus sõltub eelkõige sinu nahatüübist, kuid võib üldistavalt öelda, et enamik inimesi peaksid naha koorimist harrastama 1-2 korda nädalas. Siiski tasub arvesse võtta mõnda asjaolu, enne kui kohusetundlikult nägu koorima asuda.

  • Nahatüüp: Kuiv nahk ei vaja väga sagedast koorimist ja sageli piisab ühest koorimiskorrast nädalas. Rasusema naha puhul võib ka koorimist sagedamini teha, kuni 2 korda nädalas. Tundliku nahaga inimesed peaksid aga olema eriti ettevaatlikud ja koorima harvemini, umbes 1 kord iga 1-2 nädala tagant.
  • Naha seisund: Kui nahk on tundlik või ärritunud, oleks mõistlik koorimist edasi lükata. Kui tekib punetus, põletustunne või liigne kuivus, tuleks koorimissagedust kindlasti vähendada.
  • Aastaaeg: Naha vajadused võivad muutuda aastaajast sõltuvalt. Näiteks talvel on nahk kuivem ja tundlikum ning võib vajada harvemat koorimist, samas suvel võib nahk olla rasusem ja nõuda sagedasemat koorimist.

Mida näo koorimine sinu nahaga teeb?

  • kirgastab jumet, annab sära ja värskust
  • muudab naha pehmeks ja siledaks
  • aeglustab kortsude teket ja silub juba tekkinud joonekesi
  • eemaldab surnud naharakud ja avab poorid
  • vähendab nahaketendust
  • kiirendab naha uuenemise protsessi
  • ühtlustab nahatooni ja vähendab pigmendilaike
  • tõhustab ilutoodete imendumist ja nende toimet

Pärast koorimist on tunne, et nahk hingab ja on värskem kui ei kunagi varem.

Mis juhtub siis, kui nahka liiga palju koorida?

Kui nahka liiga palju koorida või kasutada liiga tugevaid koorimisvõtteid, võib see põhjustada mitmeid ebameeldivaid tagajärgi.

  • Liigne kuivus – liigne koorimine võib eemaldada naha loomuliku niiskusbarjääri, mis põhjustabki kuivust, ketendust ja sügelust. Eriti võib see mõjutada neid inimesi, kellel on juba niigi kuiv nahk.
  • Punetus ja ärritus – liigne koorimine võib põhjustada naha punetust, ärritust ja põletikke.
  • Naha tundlikkus – liiga sage koorimine võib pikema aja jooksul muuta naha õhemaks ja seetõttu ka tundlikumaks näiteks päikesevalguse suhtes ja suurendada riski päikesepõletuse või pigmendilaikude tekkeks.
  • Naha mikrovigastused – liiga jämedate koorimisosakeste ja jõuliste võtete kasutamisega võid põhjustada nahale mikrovigastusi. Näiteks populaarsed kodused koorimisvahendid suhkur, sool ja kohvipuru ei sobi näol kasutamiseks, sest nende tera on näole liiga suur ja terav ning koos valede kasutamisvõtetega põhjustab suure tõenäosusega nahale rohkem kahju kui kasu.

Kuidas aru saada, et nahk vajab koorimist?

Tegelikult on lihtne aru saada, millal näonahk koorimist vajab. Sellele viitavad näiteks tuhm ja elutu jume, ummistunud poorid ja komedoonid, kare ja ebatasane nahk ning liigne rasueritus. Oluline on kuulata oma naha signaale ja reageerida vastavalt vajadusele. Kui märkad või tunned, et nahk ei sära enam endiselt, võib olla õige aeg lisada näo koorimine oma ilurutiini.

PS! Põsesarnad on üks näo piirkondi, kus nahk on tavapärasest õhem ja tundlikum ning mida vanemaks me saame, seda õhemaks muutub ka nahk. Seetõttu on oluline olla väga ettevaatlik ja vältida liiga tugevat koorimist põsesarnade piirkonnas.

Mida veel silmas pidada?

Niisutava kreemi kasutamine pärast näo koorimist on ülioluline ja vajalik. Koorimine avab naha poorid ja võib põhjustada niiskuskao. Seetõttu on oluline pärast koorimist kasutada ka näokreemi, et taastada naha niiskustase. Ühtlasi tasub märkida, et pärast koorimist on nahk värske ja järgnevatele toodetele vastuvõtlikum. Seega toimivad kõik kreemid ja seerumid pärast koorimist veelgi tõhusamalt kui enne.

Tootesoovitused Berrichilt:

Naise käsi hoidmas Berrichi öökreemi

Berrichi puuderkoorija on õrn ja mõeldud näonaha efektiivseks koorimiseks. Kasutamiseks on mitu võimalust.

  1. Puista toodet peopesale, lisa paar tilka vett ja hõõru kergelt vahule. Saadud segu kanna õrnalt ringjate liigutustega näole.
  2. Kasuta koos näopuhastusvahuga, lisades paarile pumbatäiele veidi näokoorija pulbrit. See on meie enda lemmik, sest nii on koorimine eriti mõnus ja pehme.

Keskmise kasutuse korral umbes 1 kord nädalas, jagub pisikesest pudelist näokoorijat terveks aastaks.

Pärast näo koorimist on oluline oma nahka niisutada. Kuna koorimine avab poorid, siis saab kreem tungida sügavamale nahka ja toimib seega paremini ja efektiivsemalt.

Berrichi öökreem sobib hästi õhtuseks kasutamiseks. Ta niisutab nahka, võitleb kortsukeste ja joonekestega ning hoiab jume ühtlase ja värskena.

LIITU MEIE VÄLJAKUTSEGA!

Sisesta allolevasse kasti oma e-posti aadress ja nimi ning saadame Sulle täpsema info väljakutses osalemise kohta.