Vetikatest retinoolini: tõhusad toimeained sinu ilurutiinis

Vetikatest retinoolini: tõhusad toimeained sinu ilurutiinis

Tõhusad toimeained Berrichi toodetes

Tänapäeva teadlik iluhooldus tugineb suures osas looduslikele koostisosadele, mille kasulikkust ja efektiivsust on kinnitanud nii teadusuuringud kui igapäevased kasutuskogemused. Meie Berrichis keskendume just niisuguste puhaste ja looduslike toimeainete kasutamisele, mis toetavad naha tervist ja ilu loomulikul viisil.

Millised on Berrichi toodete peamised toimeained?

Kõik Berrichi tooted põhinevad hoolikalt valitud toimeainetel, mis töötavad koos, et pakkuda nahale vajalikku hooldust ja kaitset. Meie toodete mõju nahale on teaduslikult tõestatud ja testitud ning võid olla kindel, et pakume sulle ja su nahale vaid parimat. Regulaarse kasutamise tulemusena void märgata, et sun aha toon ja tekstuur on ühtlasemad, põletikud ja nahaärritused taanduvad ning vananemise märgid vähenevad.

Berrichi toodete võtmekomponendid on vetikad. Vetikad on alati olnud ookeanide salajased puhastajad, toitjad ja kaitsjad ning neil on aastasadu olnud valitsev koht Aasia iluarsenalis just oma niisutava, rahustava ja vananemisvastase toime tõttu. Vetikad pakatavad toitainetest, vitamiinidest, mineraalidest ja aminohapetest. See annab neile nahka süvaniisutava ja noorendava, tekstuuri ühtlustava, põletikuvastase ning toksiine väljutava toime.

Muide, kas teadsid, et Berrichi oli esimene, kes furtsellaraani omadusi koos Tallinna Ülikooliga uuris, seda kosmeetikatoodetes kasutama hakkas ja furtsellaraani head omadused ka teistele teatavaks tegi?

Vetikatest pärit võtmekomponendid meie nahahooldustoodetes on:

  • Astaksantiin: Võimas antioksüdant, mida saadakse mikrovetikast. Mikroosakestel on võime töötada mitte ainult naha pinnal, vaid tungida ka sügavale naha kihtidesse ning tänu sellele niisutada ja toita nahka sügavuti. Astaksantiin on tuntud oma vananemisvastaste omaduste poolest, kaitstes nahka vabade radikaalide ja UV-kiirte kahjustuste eest. Lisaks aitab see vähendada peenete joonte ja kortsude tekkimist ning parandab naha elastsust.
  • Furtsellaraan: Läänemere punavetikast pärit võimas antioksüdant, mis on tugev kaitsja vabade radikaalide, UV-kiirguse ja väliste stressorite vastu.Furtsellaraan aitab vähendada põletikulisi protsesse, kuivust ja parandab naha loomulike kaitsebarjääride tööd. Pärast kaheaastast põhjalikku teadustööd ja katseid Berrichi loomisel on teaduslikult tõendatud, et furtsellaraan aeglustab naha vananemisprotsesse ja tagab naha niiskuse sügavuti.

Vetikad pole sugugi ainuke koostisosa meie kreemides. Lisaks vetikatele on Berrichi toodetes oma koht ka super-õlidel, mida on särava ja veatu jume saavutamiseks kasutatud juba sajandeid. Need sisaldavad tohutut spektrit toitaineid, rasvhappeid ja vitamiine ning neil on võime niisutada nahka sügavuti.

Vastupidiselt levinud eelarvamusele ei ummista õlid poore, vaid annavad rakkudele tasakaalustava signaali rasu ületootmise lõpetamiseks. Selle tulemusel leevenevad põletikud ja poorid ahenevad. Kui vahapõhised kreemid tekitavad nahale pindmise ning ajutise rasukihi, siis õlide salarelvaks on toimimine süvitsi ja kauakestvalt.

Antioksüdantidel on looduskosmeetikas samuti oma koht. Kas sina üldse tead, mis on antioksüdandid? Antioksüdandid on ained, mis aitavad kaitsta nahka oksüdatiivsete kahjustuste eest, mida põhjustavad vabad radikaalid ja keskkonnamõju nagu UV-kiirgus ja õhusaaste. Antioksüdante leidub sageli nahahooldustoodete koostistes, kuna neil on tugev vananemisvastane toime.

Kõige põhjalikumalt uuritud vananemisvastane aine, retinool, on samuti meie öökreemis tähtsal kohal.

  • Retinool: Retinool on üks kahest A-vitamiinist saadud ühendist ja see on antioksüdant, mis aitab hoida nahka terve ja noorena. Retinool täiustab naha tekstuuri, suurendab sära ja toimib tõhusalt vananemisilmingute vastu. Retinool kiirendab rakkude paranemist ja naha uuenemist, suurendab kollageeni tootmist, siludes samal ajal ebaühtlusi ja nahalaike.

Toimeainete kooskasutamine: mida teha ja mida vältida

Kosmeetikatoodete valimisel ja kasutamisel on oluline teada, milliseid toimeaineid tohib omavahel kombineerida ja milliseid mitte. Eriti siis, kui kasutad mitme brändi tooteid samaaegselt. Seega on alati soovituslik end esmalt koostisosadega kurssi viia, vajadusel teha taustauuringut, kas ja kuidas need koos töötavad ning alles seejärel teha kasutamise otsus.

Koos kasutatavad koostisosad võivad kas tugevdada üksteise toimet või vastupidi, hoopis kahjustada naha barjääri, põhjustades ärritust või efektiivsuse langust.

Järgnevalt toome mõned näited toimeainetest, mille koos kasutamist võiksid pigem vältida:

  • C-vitamiin ja retinool: Kuigi mõlemad koostisosad on väga efektiivsed, võivad need koos kasutades põhjustada nahaärritust, eriti tundlikul nahal. Mõlema näol on tegemist väga tõhusate vananemisvastaste ainetega, kuid nad töötavad erinevad pH vahemikus. Nend kooskasutamine võib mõlema toimeaine efektiivsust vähendada ja põhjustada nahaärritust. Seetõttu on parim neid kasutada erinevatel aegadel – näiteks C-vitamiin hommikul ja retinool õhtul.
  • Astaksantiin ja koorivad happed (nt salitsüülhape): Astaksantiinil on antioksüdatiivsed ja põletikuvastased omadused, mis rahustavad nahka. Tugevad happed võivad tema toimet vähendada ning naha kaitsebarjääri liigselt koormata.
  • AHA/BHA happed ja C-vitamiin: Mõlemad on happelised koostisosad ja koorivad nahka. Neid koos kasutades võib tekkida nahaärritus, punetus ja tundlikkus. Samuti võib C-vitamiin happelises keskkonnas olla liiga intensiivne, kui nahka on eelnevalt kooritud AHA/BHA-dega. Vajadusel kasuta neid vaheldumisi või erinevatel aegadel.

Kõik Berrichi tooted on loodud selleks, et pakkuda nahale tervislikku ja tasakaalustatud hooldust. Õige nahahooldusrutiini ja tõhusate toimeainete koosmõju aitab sul saavutada terve ja särava naha loomulikul viisil. Kasutades Berrichi tooteid teadlikult ja järjekindlalt, võid olla kindel, et su nahk saab parimat võimalikku hooldust, mida loodusel on pakkuda.

LIITU MEIE VÄLJAKUTSEGA!

Sisesta allolevasse kasti oma e-posti aadress ja nimi ning saadame Sulle täpsema info väljakutses osalemise kohta.