Loore Martma: minu jaoks on oluline ökosertifikaat, kuid ennekõike toodete looduslikkus

Loore Martma: minu jaoks on oluline ökosertifikaat, kuid ennekõike toodete looduslikkus

Berrichi hindab väga oma klientide tagasisidet, olgu see hea või halb. On südantsoojendav lugeda, kuidas meie kreemid on kellegi nahaprobleeme leevendanud ja seeläbi enesekindlust kasvatanud. Igasugune negatiivne tagasiside toob meid aga tagasi maa peale ja paneb meid veelgi enam vaeva nägema ning uusi lahendusi otsima. Tagasiside on seega mõlemil moel edasiviiv jõud!

Jagame teiega rõõmuga üht positiivset ja inspireerivat kogemust Berrichi kreemiga, mille pani kirja lavastaja ja näitleja Loore Martma.
Kui sul on oma lugu Berrichiga, siis kirjuta meile kindlasti hello@berrichi.ee!

Loore, kuidas sa jõudsid Berrichi toodeteni?

Ma olen viimastel aastatel hoidnud Eesti kosmeetikatootjatel üpris korralikult silma peal. Nii ei ole ka Berrichi mulle tundmatu bränd olnud. Küll aga minu kätte ulatas Berrichi kreemi hoopis minu elukaaslane (kes on omakorda olnud Berrichi kreemide kasutaja juba paar aastat). Nimelt oli ühel hommikul minu seni kasutatud päevakreem otsakorral ning ta pakkus, kas ma ei võiks tema oma kasutada. Kuna sellel oli kirjas ”For Men” ei sirutunud mu käsi kohe entusiastlikult proovima, siiski-siiski, olen tänaseni nii rahul, et selle vastu võtsin.

Kas kasutad tänaseni For Men kreemi?

Just, tänini mina kasutan Berrichi kreemi For Men. Tundub päris ootamatu valik, kuid minu jaoks on hoopis ootamatu olnud selle mõju. Nimelt, kuna minu näonahk on pigem tundlik ning kergelt punetusele/õhetusele kalduv, siis olen olnud väga rangelt valiv, mida oma näol kasutan. Ent viimaseks otsustajaks jääb siiski minu nahk. Seega juba peale esimesi kasutuskordi märkasin seda, kuidas punetus on taandunud ning tekkis suurem huvi selle vastu, et mis seda siis põhjustab – tuli välja, et kreemis on märksa rohkem aloe verat ja ka lisatud jojoba õli, mis meeste puhul nende raseeritud/ärritatud näonahka tasakaalustada ja rahustada aitab. Tuleb välja, et ka minu punetavale nahale on see niivõrd hea.

Milline on sinu igapäevane nahahooldusrutiin?

Möödunud suvel oligi minu igapäevaseks rutiiniks vaid (!) vesi ja Berrichi For Men. Oh, ma juba kujutan ette, kuidas mõned hoolsamad-targemad võivad praegu silmadepöörituse selle peale teha, kuid põhimõtteliselt sel hetkel kui neid tulemusi oma näol nägema hakkasin, jätsin ära kõik täiendavad hüaluroonhapped ja ööseerumid ja squalaneõlid ja mitsellaarveed. Siiski olen veendunud, et nahahooldusrutiini juurde kuuluvad ka täisväärtuslik uni, tervislik toitumine, piisav liikumine ning… naer. Kui ka need on omavahel tasakaalus, siis annavad nad tervikliku rutiinina näonaha “õnnetundele” kaasa.

Milliseid muutuseid Berrichi kreemi kasutades märkasid ja kui kiiresti?

Minu esmane vau-efekt tuli esimeste päevadega. Kuna näopunetuse korral võib nahk olla kuiv ja sügeleda, siis mul see kadus peaaegu koheselt ning nii umbes kahe nädalaga olid ka nahatoon ning nahapind ühtlasemad. Kuigi jaa, see tunne oli ju vaid mulle tunda (ehk teised ju seda ei tunne) siis mõtlesin ikka, et kas see on nüüd minu nii öelda soovmõtlemine ehk, et võibolla ma lihtsalt nii väga soovin seda muutust tunda. Aga kui siis ka teised hakkasid märkama erinevust või ka kolleegid, kellega peale suvepausi (loe: koroonapausi) taas sügisel kokku saime, hakkasid täheldama muutust mu põskedel, sain aru, et see pole vaid minu peas ja minu tunnetuses. Seda muutust on ka näha.

Kas sinu jaoks oluline, et nahahooldustooted oleksid looduslikud? Kas jälgid seda?

Kuna olen selle teemaga juba mitmeid aastaid tegelenud, on mulle ka nahaarstide poolt tehtud soovitusi, kuidas seda punetust apteegikreemidega kontrolli all hoida. Siiski, olen olnud seda usku, et me keha on tervik ja üks osa loodusest – usun, et mitmetele teemadele leiab lahenduse ka looduslikematest vahenditest. Oma kosmeetikatoodetena olen aastaid olnud ühele biodünaamilisest põllumajandusest pärit toorainet kasutava brändi toodetele ustav. Seega jaa, minu jaoks on oluline nii ökosertifikaat, kuid ennekõike toodete looduslikkus. Ma mõistan, miks mõnele see ei pruugi sobida – kuna nahk teebki lõpliku valiku – usun siiski, et pikas perspektiivis sünteetiliste-keemiliste-lõhna-säilitusainete rohkete kreemide kasutamine ei pruugi olla väga jätkusuutlik. Mitte ainult meie jalajäljele, vaid ka nahale.

Fotode autor: Lisett Kruusimäe

“Juba peale esimesi kasutuskordi märkasin seda, kuidas punetus on taandunud.”

LIITU MEIE VÄLJAKUTSEGA!

Sisesta allolevasse kasti oma e-posti aadress ja nimi ning saadame Sulle täpsema info väljakutses osalemise kohta.